Tekstin on laatinut SKY-Kosmetologi ja Kosmetiikkaneuvoja Netta Saarinen

Erilaiset ihonhoitoroolit

Aloittelija

Aloittelija hoitaa ihoaan muutamilla täsmätuotteilla. Puhdistus ja kosteutus kuuluvat ihonhoitorutiineihin, mutta hän ei ole välttämättä kiinnostunut monipuolisemmista tuotteista tai tavoista hoitaa ihoaan. 

Seerumit, kuorinnat ja naamiot eivät ole vielä vakituisessa käytössä aloittelijalla. 

Aloittelija hoitaa ihoaan monesti samoilla tuotteilla, riippumatta vuodenaikojen vaihteluista. Hän ei ole halukas käyttämään paljoa aikaa ihonsa hoitamiseen.

 Aloittelijan tuotteisiin olisi hyvä lukeutua 5 tuotetta: putsari, kasvovesi, seerumi, kosteusvoide sekä silmänympärysvoide. 

Osaaja

Osaaja hoitaa ihoaan monipuolisesti. Arjessa olevien täsmätuotteiden lisäksi hänellä ovat käytössä seerumit, kuorinnat ja naamiot.

 Puhdistuksen ja kosteutuksen lisäksi osaaja kuorii ihoaan säännöllisesti sekä tehokosteuttaa sitä ja ottaa huomioon eri vuodenaikojen vaatimukset. 

Osaaja on kiinnostunut ihonsa hoidosta ja eri tuotteista. Hän on valmis käyttämään aikaa ihonsa hoitamiseen.

Osaajan tuotteisiin olisi hyvä lukeutua 7 tuotetta: putsari, kasvovesi, seerumi, kosteusvoide, silmänympärysvoide, kuorinta ja naamio. 


Mestari

Mestari hallitsee ihonsa monipuolisen hoidon. Päivittäinen ihon kaksoispuhdistus on hänelle tuttu rutiini ja hän on erittäin kiinnostunut ihonsa hoidosta, eri tuotteista ja vaikuttavista aineista.

 Luottotuotteiden lisäksi hän on aina valmis kokeilemaan uusia tuotteita ja uusia käytäntöjä. Mestari on valmis käyttämään enemmän aikaa ihostaan huolehtimiseen. 

Hänelle ihon tehokosteutus on arkipäivää ja hän osaa suojata ihonsa sään ja lämpötilan vaihteluilta. 

Mestarin tuotteisiin olisi hyvä lukeutua 9 tuotetta: öljyputsari + toinen putsari, kasvovesi, seerumi, kosteusvoide, silmänympärysvoide, kuorinta, naamio ja tehoampullit.