Ihotyypit ja niille suositellut ampullit

 • Tunnetko ihosi vai oletteko vieraita toisillenne?

  Iho on kehomme suurin elin ja se on jokaisella ihmisellä täysin ainutlaatuinen. Iho tarvitsee yksilöllisesti räätälöityä hoitoa ja huolenpitoa. Ihosolumme uusiutuvat keskimäärin kuukauden välein. 

  Jotta voisit hoitaa ihoasi sille sopivalla tavalla, edellyttää se ihotyyppisi ja sen tarpeiden tunnistamista. Ihotyyppi voi vaihdella elämän eri vaiheissa iästä ja ulkoisista tekijöistä johtuen. Johtoajatuksena voidaan pitää, että jokaisen iho tarvitsee kosteutusta ja suojaa. 

  Ihonhoidossa kyse on enemmän hyvinvoinnin lisäämisestä ja tukemisesta kuin ulkoisesta kauneudesta. 

 • Sopeutuvainen iho: normaali ja tasapainoinen

  Tasapainoinen ja terve iho näyttää hyvältä, on sävyltään tasainen ja heleä, rakenteeltaan pehmeä sekä joustava. Nimensä mukaisesti iho sopeutuu muuttuviin olosuhteisiin, kuten eri elämäntilanteisiin, lämpötilojen ja säätilojen vaihteluihin eikä hermostu tuotteiden vaihtamisesta. 

  Sopeutuvaiselle iholle kehittyy harvoin näppylöitä muutosten seurauksena, sillä huokoset ovat hienorakenteiset. 

  Tämän ihotyypin hoidossa on tärkeää ylläpitää kosteustasapainoa, ehkäistä ennenaikaista ikääntymistä sekä suojata ympäristön saasteilta. 

  Suositellut ampullit: Hyaluron+Aloe vera, Hyaluron+Stem cell, Sweet almond, Vitamins

 • Hormoneihin reagoiva iho: rasvainen ja sekaiho

  Kehon hormonitoiminta näkyy herkästi tässä ihotyypissä. Iholla esiintyy näppylöitä, aknea, märkä- ja mustapäitä ja talineritys on lisääntynyt. Huokoset ovat laajentuneita joko koko kasvojen alueella tai T-alueella (leuka, posket, otsa). Iho voi olla rakenteeltaan ja sävyltään epätasainen.

  Sekaihossa ihohuokoset tukkeutuvat helposti mutta samaan aikaan ihossa voi olla paikallisia, normaaleja ja kuivia kohtia. 

  Tämän ihotyypin hoidossa on tärkeää tarjota iholle kosteutusta, rauhoitusta ja suojaa.

  Suositellut ampullit: Hyaluron+Aloe vera, Tea complex, Vitamins

 • Stressiherkkä iho: herkkä ja ärtyvä iho

  Iho reagoi herkästi muuttuviin olosuhteisiin, kuten eri elämäntilanteisiin, lämpötilojen ja säätilojen vaihteluihin, kosmetiikkatuotteiden vaihtamiseen, stressiin, univajeeseen ja puutteelliseen ruokavalioon. Perimällä on myös suuri rooli. 

  Iholla saattaa esiintyä punoitusta, kutinaa ja kirvelyä sekä hilseilyä. Iholle voi muodostua couperosaa, ruusufinni, karheita ja kuivia alueita sekä atooppista ekseemaa (ihottumaa). Myös todettu atopia on tyypillistä stressiherkälle iholle. Iho voi olla eloton, harmaansävyinen, kuiva ja väsynyt. Huokoset ovat useimmiten hienorakenteiset.

  Tämä ihotyyppi tarvitsee runsaasti kosteutusta, korjausta, vahvistusta ja rauhoitusta.

  Suositellut ampullit: Hyaluron+Aloe vera, Evening primrose, Gingko biloba