Tekstin on laatinut SKY-Kosmetologi ja Kosmetiikkaneuvoja Netta Saarinen

Kasvojen kiinteytys

Iho on elimistömme suurin elin ja se ansaitsee sille kuuluvan hyvän hoidon. Iho nauttii puhtaudesta ja kosteudesta. Ihon huolellinen kosteuttaminen päivittäin auttaa sitä ylläpitämään omia luonnollisia toimintoja sekä parantamaan vastustuskykyä. Huolellinen ihon kosteuttaminen auttaa ihoa jaksamaan paremmin.

Ihon ikääntyminen

Jokaisen iho ikääntyy ja se on täysin luonnollinen osa elämää. Jos asiaa oikein miettii, niin iho alkaa vanheta jo heti syntymän jälkeen. Ihosta kannattaa pitää hyvää huolta mahdollisimman varhaisesta vaiheesta alkaen. Kun ihonhoitorutiinit ovat oikeat ja tuotteet sopivat, iho kiittää. 

Tärkeimpiä asioita huomioitaviksi ihon kiinteyttä ajatellen on huolehtia kosteuttamisesta, puhdistuksesta, aurinkosuojasta, tasapainoisista elämäntavoista, runsaasta veden juomisesta sekä stressin välttämisestä. Stressiä nyt tulee väkisinkin jokaisen elämään jossain vaiheessa ja se on täysin ymmärrettävää. Tärkeintä on silloinkin yrittää jaksaa huolehtia itsestään ja ihostaan, sillä se kulkee mukana läpi koko elämän.

Juonteet ja rypyt ilmestyvät jokaisen iholle jossain vaiheessa. Tärkeintä on se, kuinka niihin suhtautuu eikä se, että niistä yrittää päästä vimmatusti eroon. Kosteuttavat ja kiinteyttävät tuotteet auttavat tässäkin sekä ihon suojaus auringolta ja kylmältä säältä sekä kuivuudelta.

Kosteutus ja huolehtiminen

Ihon kiinteytyksessä kosteuttamisella on suurin rooli. Ikääntyessä iho alkaa menettää kimmoisuuttaan ja ihon omat kosteusvarannot alkavat vähentyä. Kannattaa valita tuotteita jotka sekä kiinteyttävät että kosteuttavat. Tuotteet, jotka sisältävät mm. hyaluronhappoa, kollageenia, Q10-koe-entsyymiä, hibiscusta, c-vitamiinia tai retinolia ovat oivallisia kiinteyttäviä aineosia. Moni aristelee kiinteyttävien tuotteiden käyttämistä ja luulee, että niitä ei voi käyttää ennen tiettyjä ikävuosia. Tämä ei pidä paikkaansa. Ihoa kiinteyttäviä ja anti-age-tuotteita voi alkaa käyttämään jo 25 ikävuodesta eteenpäin ennaltaehkäisevästi.

Kasvojumppa ja erilaiset välineet kuten esim. jaderulla, joilla kasvojen aineenvaihduntaa voi vilkastuttaa ovat kokeilemisen arvoisia. Kasvojaan voi myös itse välillä hieroa, ohjeita löytyy netin ihmeellisestä maailmasta paljon ja voi olla, että näille sivuille ilmestyy myös joskus omat ohjeet. Jaderulla ja guasha-kampa ovat miellyttäviä, luonnollisen tuntuisia kasvojen hoitovälineitä. 

On yksi keino, mikä auttaa kasvojen ihoon ja mieleen aina positiivisesti: muista hymyillä ja nauraa paljon!

Jokainen iho on kaunis ja kertoo omaa tarinaansa - myös ikääntyvä iho.