Tekstin on laatinut SKY-Kosmetologi ja Kosmetiikkaneuvoja Netta Saarinen

Kasvojen ylellinen hemmottelu

Me kaikki kaipaamme joskus ihan pelkkää hemmottelua ja rentoutumista. Myös ihomme tarvitsee sitä välillä. Kun löytyy kiireetön hetki, kannattaa omistaa se itselleen ja iholleen. Kotiin luotu oma pikkuinen spa on arjen luksusta parhaimmillaan. 

Tunnelman luojaksi voi sytytellä kynttilöitä, laittaa eteeristä öljyä diffuuseriin tai lämpölyhtyyn, ottaa jotain ihanaa juomaa ja vaikka suklaata, laittaa rentouttavaa musiikkia tai vain nauttia hiljaisuudesta. Ylelliseen hemmotteluun kannattaa valita mahdollisimman helliviä, hoitavia ja kosteuttavia tuotteita. 

Kasvot tulee aina ensin puhdistaa ja mikä olisi ihanampaa kuin puhdistaa ne ihoa hellivällä ja ylellisellä puhdistusöljyllä. Puhdistuksen voi viimeistellä hellivällä kasvovedellä, jonka jälkeen iholle voi halutessaan levittää hellästi hoitavan enstyymikuorinnan. Kuorinnan poistamisen jälkeen kasvoille on hyvä laittaa kosteuttava naamio, joka saa vaikuttaa vähintään 15 min. Sillä välin voi vaikka mennä lepoasentoon ja laittaa viileät kurkunsiivut silmille ja nauttia. Kurkku oikeasti viilentää ja rauhoittaa ihoa ja voi auttaa silmänympärysalueen turvotukseen. 

Naamion poistamisen jälkeen iho kaipaa kosteutta, joten iholle voi laittaa seerumia tai tehoampullin ja lopuksi kosteusvoiteen ja silmänympärysvoiteen. 

Tällaisen hoitohetken jälkeen kannattaa ottaa loppupäivä rennosti ja vaikka katsoa jotain ihanaa hömppäelokuvaa tai lukea hyvää kirjaa tai kuunnella musiikkia. Jokainen iho, mieli ja keho on ansainnut tällaista hemmottelua aina välillä. What a feeling!