Kotini on keitaani

Arvosta kotiasi

Oli kotisi sitten pieni tai iso, vuokrattu tai ostettu, se on maailman arvokkain paikka. Huolehdi siitä rakkaudella, sillä kotisi on turvasatamasi maailman melskeessä.

Istu ylpeydellä valtaistuimellasi

Oma koti, omat säännöt ja oma tila hengittää. Kotonaan saa käyttäytyä kuin kuninkaallinen. Arvostettu kuninkaallinen ottaa myös aina toiset huomioon ja ajattelee asioita laajasti yhteisen hyvän saavuttamiseksi.

Oma piilopaikka

Tee kotiisi yksi alue tai paikka, joka on pääsääntöisesti vain sinun käytössäsi. Luo sinne sinun oma maailmasi. Oli se sitten sisällä tai ulkona, valloita se ja toteuta siellä itseäsi rauhassa.

 Jokainen tarvitsee välillä hengähdystauon, jossa voi koota ajatuksiaan ja vaan olla ja hengittää. Luo kauneutta, joka miellyttää sinua ja nauti siitä päivittäin. 

Sisustus

Sisusta kotisi sinua varten. Tee siitä omannäköisesi. Huomioi kuitenkin kaikki, jotka siellä asuvat ja ota heidät mukaan kodin sisustukseen. 

Sisustustyylejä on niin monta kuin on ihmisiäkin. Älä murehdi mitä mieltä joku toinen on sinun kodistasi tai onko se trendikkäästi sisustettu. 

Pääasia, että itse viihdyt siellä hyvin ja se tuntuu kodilta.   

Värit tuovat iloa

Käytä monipuolisesti ja rohkeasti värejä kotisi sisustamisessa. Värit tuovat iloa, energiaa ja hyvää mieltä. Värit rauhoittavat, lisäävät luovuutta, piristävät ja luovat kauneutta. 

Värit kuuluvat elämään ja mitä enemmän, sen parempi. Eihän elämäkään ole mustavalkoista tai väritöntä.

Laita työhuoneeseen keltaista, joka lisää luovuutta tai laita laventelin sävyä makuuhuoneeseen, joka rauhoittaa.

Leikittele, yhdistele ja luo täysin oma värimaailmasi.

Viherkasvit

Luo harmoniaa ja hyvää mieltä viherkasvien avulla. Useat viherkasvit puhdistavat huoneilmaa ja niistä välittyy positiivista energiaa. 

Kasvit lisäävät onnellisuutta ja ne tuovat lämpöisen tunnelman kotiin. 

Hoida kasveja säännöllisesti ja varmista, että niillä on hyvä olla. 

Anna valta valolle

Pidä kotisi valoisana paikkana. Päästä luonnonvalo sisälle päivittäin tuomaan uutta energiaa ja iloa. Valitse kotiisi kauniit verhot, jotka koristavat ikkunaasi.

 Tuuleta kotisi päivittäin, jotta saat hyvä energiat liikkeelle ja puhtia uuteen päivään.

Vaali kauneutta

Kauneus on ravintoa sielulle. Ilahduta itseäsi luomalla pieniä kauniita yksityiskohtia kotiisi, jotka tuottavat sinulle mielihyvää. 

Kauniit asiat eivät maksa paljoa. Käytä rohkeasti luovuuttasi.

Kotoilu

Kotisi on keitaasi. Kotoilu on mahtavaa puuhaa. Kotona pääsee rauhoittumaan muulta maailmalta. Suuret ilot ja nautinnot syntyvät pienistä asioista. 

Keitä hyvää teetä tai kahvia, sytytä kynttilöitä, istu tai loikoile mukavasti, kääri itsesi vilttiin tai huopaan ja nauti.

Pidä kotisi puhtaana

Vaikka kodin siivoaminen ei aina tuntuisikaan niin kivalta puuhalta, tee sitä silti säännöllisesti. Puhdas, raikas ja siisti koti tuottaa iloa. 

Huomioi mahdollisuuksien mukaan luonto valitessasi siivousaineita- ja kemikaaleja. 

Hemmottele itseäsi hyväntuoksuisilla tuotteilla ja pirteän värisillä siivousvälineillä.

Puhdistustuotteet

Huomioi aina luonto rakkaudella valitessasi kotiisi mitä tahansa siivous- ja puhdistustuotteita sekä kemikaaleja. Pidä mielessä, että kotia voi siivota ja pyykkiä pestä täysin luonnonmukaisillakin tuotteilla. 

Ruokasooda, etikka ja sitruuna sekä eteeriset öljyt taipuvat uskomattomiin suorituksiin kodin siivouksessa. Pesupähkinät pesevät vaatteet luontoa rasittamatta. Ohjeita ja vinkkejä löytyy runsain mitoin

Puhdas ja raikas elinympäristö tukee hyvinvointia.

Ilo irti pyykinpesusta

Puhdas pyykki on yksi elämän iloista. On etuoikeus saada pukeutua puhtaisiin vaatteisiin ja nukkua puhtaissa lakanoissa. 

Huomioi mahdollisuuksien mukaan luonto valitessasi pyykinpesuaineita.

Hemmottele aistejasi hyväntuoksuisilla pesutuotteilla.

Helpota pyykinpesua kätevillä välineillä ja laitteilla. Aikatauluta ja suunnittele pyykkäykset, jolloin ne eivät kasaudu liian lyhyelle aikavälille.

Meditatiivinen silitys

Vaatteiden ja tekstiilien silitys on yllättävän meditatiivista puuhaa. Siinä saa ja joutuukin keskittymään yhteen asiaan kerrallaan. Samalla näkee kättensä jäljen, kun tekstiilit siliävät ja rypyt ovat pian muisto vain. 

Nykyihminen tarvitsee jotain tämän tyylistä konkreettista tekemistä ja keskittymistä, jotta hän saa tarpeellisen tauon kaiken informaatiotulvan keskellä.

Pyhitä peseytymispaikkasi

Peseytyminen ja puhdistuminen ovat elintärkeitä asioita ihmiselle ja monessa kulttuurissa ne muistuttavat pyhää toimitusta. 

Arvosta ja ole kiitollinen siitä, että saat peseytyä ja huolehtia itsestäsi. Arvosta vettä ja anna sen hoitaa itseäsi ja mieltäsi.

Pidä kylpyhuoneesi siistinä ja puhtaana sekä raikkaana. 

Ilahduta itseäsi kaunilla tekstiileillä, hyvillä huonetuoksuilla ja kauniilla esineillä.

Rakkaat tuoksut

Pidä kotisi raikkaana ja hyväntuoksuisena. Hanki huonetuoksuja, laita eteeristä öljyä diffuuseriin tai lämpölyhtyyn. Paista korvapuusteja, tee hyvää ruokaa ja keitä kahvit. Ripusta puhdas pyykki kuivumaan. 

Tuoksuilla on valtavan suuri vaikutus mielen ja koko kehon hyvinvointiin. Tuoksut voivat myös tuoda mieleen rakkaita muistoja. 

Mitä esimerkiksi korvapuustin tuoksu tuo sinulle mieleen?