Tekstin on laatinut SKY-Kosmetologi ja Kosmetiikkaneuvoja Netta Saarinen

Kasvojen kuorinta

Iho on elimistömme suurin elin ja se ansaitsee sille kuuluvan hyvän hoidon. Ihosolut uusiutuvat noin kuukauden välein. Ihon kuorinta on loistava keino saada kuolleet ihosolut pois uusien tieltä. Kuorinta auttaa ihoa vastaanottamaan tehokkaammin hoitavat tuotteet sekä kirkastaa ihon väriä ja pehmentää ihoa. 

Kuorinnan kanssa on kuitenkin hyvä säilyttää maltti, sillä liian usein tapahtuva kuorinta ei auta ihon toimintoja vaan voi jopa rasittaa niiden luonnollista rytmiä. Tämän verkkokaupan rakeellisten kuorintatuotteiden rakeet on valmistettu maitohaposta ja bambujauheesta. Muovirakeita ei enää onneksi käytetä laatukosmetiikassa. 

Kuinka usein ihoa kuoritaan?

Kuorintaa voi suositella tehtäväksi 1-2 kertaa kuukaudessa ihosta riippuen.

Liian runsas kuorinta ei auta ihoa, vaan voi aiheuttaa ei-toivottuja tuloksia, kuten epäpuhtauksia tai ihon vastustuskyvyn alenemista. Koska ihosolut uusiutuvat keskimäärin 30 päivän välein, iholle on myös hyvä antaa aikaa luonnolliseen uusiutumisprosessiin. Kuorintoja on markkinoilla lukuisia erilaisia, hellävaraiset rakeellisiet kuorintatuotteet tai entsyymikuorinnat ovat toimivat valinnat. Ihon kuorinnan voi myös yhdistää tehtäväksi saunomisen jälkeen kun iho on kostea ja pehmeä löylyn ja lämmön jäljiltä ja ihosolukko on vastaanottavassa tilassa. Kuorintaa ei saa tehdä tulehtuneelle, rikkoutuneelle tai ärtyneelle iholle.

Rakeellinen ja entsyymikuorinta

Rakeellisessa tuotteessa nimensä mukaisesti rakeet irrottavat kuollutta ihosolukkoa kun tuotetta hierotaan iholle. Entsyymikuorinnassa taas nimensä mukaisesti entsyymien vaikutuksesta ihosolukko kuoriutuu ja iho kirkastuu. Molemmat kuorinnat ovat hyviä valintoja ja niitä voi käyttää myös vuorotellen. Kuorinnassa on hyvä pitää mielessä, että hellemmin ja pitkäkestoisemmin toteutettu kotihoito on aina parempi kuin rajusti ja nopeasti yritetyt tulokset. 

Rakeellisen kuorinnan käytössä tuote levitetään aina puhtaalle iholle. Iho voi olla kuivattu tai hieman kostea. Kuorintatuotetta on hyvä hieroa iholle sormenpäillä pyörivillä, rauhallisilla liikkeillä. Silmänympärysihoa on muistettava välttää, sillä iho on sillä alueella erityisen herkkää ja ohutta. Kuorinnassa kannattaa aina huomioida myös kaulan ja decolleteen alueet. Kuorinnan voi pestä pois lämpimällä vedellä tai sen poistamiseen voi käyttää pehmeää kangasta/kinnasta, jonka on kastellut lämpimällä vedellä. Rakeellinen kuorinta sopii kaikille ihotyypeille, mutta ei tulehtuneille tai ärtyneille ihoalueille tai erityisen herkälle iholle.

Entsyymikuorinnassa toimitaan muuten samoin kuin rakeellisessa, erona kuitenkin se, että enstyymikuorinta levitetään puhtaalle, kuivalle iholle ja annetaan vaikuttaa noin 10 minuuttia (tuotteesta riippuen), jonka jälkeen se poistetaan. Entsyymikuorinta sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisen hyvin se sopii herkälle ja kuivalle iholle. Entsyymikuorinta on myös oivallinen ihon hemmottelutuote.  

Kuorinnan jälkeen

Kuorinnan jälkeen ihoväylät ovat avoinna ja ihosolut kaipaavat uusia rakennusmateriaaleja pikaisesti. Kasvonaamiot ja tehoampullit sekä seerumit sopivat loistavasti kuorinnan jälkeen laitettavaksi, sillä niiden hoitavat ainesosat pääsevät hellimään ja hoitamaan puhdasta, hengittävää ihoa. Kuorinnan jälkeen iho tulee kosteuttaa tehokkaasti.

Huulten kuorinta

Huuliakin kannattaa kuoria aina välillä ja jos käyttää usein huulimeikkiä, kuorintaa kannattaa tehdä useamminkin. Markkinoilla on paljon myös huulille suunnattuja valmiita kuorintatuotteita, mutta sellaisen voi valmistaa myös itse keittiön antimista. Sekoita keskenään pienet määrät hienoa sokeria, oliivi- tai kookosöljyä ja hunajaa ja kuori huulten kostutettu iho kuorivalla tahnalla hellästi pyörivin liikkein. Kuorinnan voi huudella pois, jonka jälkeen huulet kannattaa rasvata erityisen hyvin varsinkin yöksi. Huulten iho pehmenee uskomattoman paljon ja huulimeikkikin levittyy kauniimmin ja tasaisemmin huulille.