Näin teet itsellesi hemmottelevan manikyyrin kotona

23.02.2021

Kylmä ulkoilma, kuiva sisäilma, runsas käsien pesu ja desinfiointi aiheuttavat käsille ja kynsille paljon harmia. Iho sekä kynnet kuivuvat, iho saattaa halkeilla ja kynnet voivat lohkeilla ja liuskoittua. Käsien hygieniasta tulee toki pitää erityisen hyvää huolta pandemian aikana, mutta niitä on muistettava myös hoitaa erityisellä hellyydellä. 

Katso tästä blogista helpot ohjeet onnistuneen kotimanikyyrin tekoon.

Kotona tehtävä manikyyri on helppo toteuttaa. Laita kaikki tarvikkeet valmiiksi, niin toteuttaminen on sujuvampaa. Voit laittaa kynttilän palamaan ja taustalle ihanaa musiikkia. Manikyyri kannattaa tehdä pöydän ääressä, niin työasento on silloin parhain.

Tarvikkeet: rakeellinen kuorinta-aine, pikkupyyhkeitä, 2 kpl pakastepusseja, kynsilakanpoistoaine, pumpulipuikkoja, pumpulilappuja/vanua, appelsiinipuutikku tai vastaava kynsinauhojen työstöön, kynsisakset, viila, käsivoide sekä kynsinauhaöljy, kynsilakka. 

1. Puhdista vanhat kynsilakat pois kynsistä ja pese kädet hyvin saippualla.

2. Levitä käsiin kuorintatuote. Hiero kuorintaa käsissä ja hiero tuotetta myös kynsiin ja kynsinauhoihin. Pese kuorintatuote pois käsistä ja kuivaa kädet hyvin. 

3. Lyhennä kynnet ja viilaa ne. 

4. Halutessasi työnnä appelsiinipuutikulla ylimääräinen kynsi-iho hellästi pois. Jos kynsinauha on tiukasti kiinni kynnen pinnassa, laita siihen hieman kynsinauhaöljyä ja kokeile työntää sen avulla.

5. Hiero käsiisi reilusti kosteuttavaa käsivoidetta ja laita kädet pakastepusseihin noin 10-15 minuutin ajaksi. Pussi muodostaa "umpion", jossa voide pääsee imeytymään ihoon tehokkaasti. 

6. Ota pussit pois ja hiero iholle ylimääräinen voide tai taputtele pyyhkeeseen.

7. Pyyhkäise kynnen pintaa kevyesti kynsilakanpoistoaineella, jotta naamiovoiteesta jäänyt rasva ei estä kynsilakan tarttumista kynnen pintaan. Levitä kynsiin halutessasi kynsilakkaa muutama kerros. 

8. Lopuksi lisää kynsiin kynsinauhaöljyä ja voitele kädet käsivoiteella. 

9. Ihastele hoidettuja ja kosteutettuja käsiäsi. Käsien iho kiittää! 

Tämä kotihoito olisi hyvä tehdä kerran kuukaudessa. 

Sillä on merkitystä, millaisella tuotteella käsiä pesee ja kuinka ne kuivaa. Hygienia on aina etusijalla ja käsiä tulee pestä usein ja riittävän pitkään, jotta haitalliset bakteerit häviävät. Käsienpesusaippuan on hyvä olla nestemäistä ja hoitavaa. Raaka-aineista mm. hunaja, manteli, oliiviöljy ja aloe vera ovat ihoa hoitavia ja kosteuttavia. Palasaippuaa ei pandemia-aikana voi suositella, nestemäinen on hygieenisempi vaihtoehto. 

Kotona kädet kannattaa pyyhkiä erilliseen käsipyyhkeeseen, jota tulee vaihtaa usein ja pestä 60 asteessa. Mikäli käsiä joutuu kuivaamaan paperiin, tulisi kuivaus tehdä mieluummin taputtelemalla kuin hankaamalla. 

Käsien desinfiointiaineissa on myös paljon eroja ja niistä kannattaa hankkia se hoitavampi vaihtoehto. Lisäksi tarjolla on useita hyväntuoksuisia ja raikkaita desinfiointiaineita sekä desinfioivia lappuja/pyyhkeitä. Onneksi vaihtoehtoja on riittävästi -  ellei jopa liikaa.

Kädet ja kynnet tulisi voidella joka ilta ennen kuin alkaa yöunille. Kynsiin on olemassa hoitavia öljyjä ja voiteita, jotka voi levittää koko kynnelle ja kynttä ympäröivälle kynsi-iholle. Käsiin kannattaa valikoida kosteuttava ja ravitseva, rakenteeltaan paksumpi käsivoide, joka todella hoitaa koville joutuvaa käsien ihoa. 

Yksi parhaista nikseistä käsien ihonhoitoon yön ajaksi on puuvillahansikkaiden laittaminen käsiin heti voiteen levityksen jälkeen. Hansikkaat auttavat voidetta imeytymään ihoon ja estävät voiteen leviämistä petivaatteisiin. Hansikkaat voi pestä kerran viikossa lakanapyykin kanssa 60 asteessa. 

Kätesi tekevät lukemattoman määrän asioita päivässä. Suo niille täysin ansaittu hellä päivittäinen hoito huolellisen rasvaamisen muodossa. Piristä käsiäsi tekemällä niille manikyyri kotona ja levitä kynsiin kauniin väristä kynsilakkaa.

Kauniita ja hyvinvoivia käsiä on ilo katsella!

-Netta Saarinen-