Näin teet itsellesi ihanan spa-hetken kotiisi

20.11.2020

Mieli ja keho kaipaavat jotain piristystä pimeään ja kylmenevään vuodenaikaan. Mikä olisikaan ihanampaa, kuin luoda itselleen tunnelmallinen mini-spa, jossa saa hoitaa itseään päästä varpaisiin? Tässä blogissa kerrotaan 10 kohdan vinkit, joiden avulla koti-span luominen onnistuu!

Kotiin tehtävä mini-spa syntyy helposti ja aika pienellä vaivalla. Varmista, että saat olla rauhassa eikä spa-hetkeäsi tulla keskeyttämään. Mini-spa on hyvä luoda kylpyhuoneeseen, jolloin kaikki tarvikkeet ja suihku ovat kätevästi saatavilla. Laita tilassa kaikki mahdollinen valmiiksi ja astu sitten sisälle omaan, ihanaan hetkeesi.

Tarvikkeet: kynttilöitä, musiikkia halutessa, tuoksulyhty/diffuuseri, eteeristä öljyä, pyyhkeitä, lämmintä teetä tai muuta juotavaa, pesuvati jaloille, istuin.

Ihonhoitotarvikkeet: kasvojen puhdistus- ja kuorinta- sekä kosteutustuotteet, käsien ja jalkojen kuorinta- sekä kosteutustuotteet, vartalolle kuivaharja/kuorintatuote- tai kintaat sekä kosteutustuote.

Hiuksille: hiusnaamio.

Laita kaikki ensin valmiiksi spa-tilaan: järjestele tuotteet ja tarvikkeet siististi esille, jolloin niiden käyttö on helpompaa.

1. Puhdista kasvot huolellisesti. 

2. Pese hiukset, levitä niihin hiusnaamio ja kietaise ne pyyhkeeseen. 

3. Vartalon voi kuoria suihkun yhteydessä. Mikäli käytät vartalolle kuorintakintaita tai kuivaharjaa, käytä niitä kuivalle iholle, ennen suihkua tai saunaa. Peseydy ihanan tuoksuisilla tuotteilla suihkussa ja hemmottele ihoasi sekä hiuksiasi levittämällä pesutuotteet pyörivillä ja hierovilla liikkeillä.

Jos mahdollista, käy saunassa, sillä lämpö auttaa ihoa pehmenemään ja ihohuokoset avautuvat, jolloin ne ottavat helpommin vastaan tulevat hoitotuotteet.

4. Kuori suihkun yhteydessä myös kasvot sekä kädet ja jalat.   

5. Kuivaa itsesi pyyhkeeseen hellästi taputellen, älä hankaa ihoa voimalla.

6. Laita kasvoille kosteuttava naamio.


7. Istuudu mukavasti ja pidä itsesi lämpimänä pyyhkeillä tai kylpytakilla. Levitä käsiin paksumpaa voidetta ja laita kädet hetkeksi pakastepusseihin. Halutessasi voit upottaa jalat lämpimään kylpyveteen, johon on lisätty esim. kylpysuolaa.

8. Ole rauhassa ja nauti hetki, mutta vähintään 15 min.

9. Poista naamiot kasvoista ja käsistä huolellisesti ja kuivaa jalat hyvin. Kosteuta kasvot seerumilla/kasvoöljyllä ja voiteella, kosteuta vartalo voiteella/kuivaöljyllä, jalat ja kädet voi kosteuttaa ravitsevalla voiteella.

10. Pukeudu mukavasti ja lämpimästi, nauti teetä ja kiitä itseäsi aivan mahtavasta spa-hetkestä. Tunne, kuinka akkusi ovat latautuneet ja mielesi virkistynyt!  

Parhaimmat tuotteet kotona tehtävän spa-hetkeen löytyvät Lymisan Hyvinvointipalveluiden verkkokaupan valikoimasta. Tässä listattuna muutama täsmätuote, jotka varmistavat ihanan hoitohetken onnistumista:

- Pehmeät pesukintaat 2 kpl/35€

https://www.lymisan.fi/p/pehmeat-kasvopesukintaat-2kpl-pkt/


- Wellmaxx Hyaluron Uudistava Rakeellinen kuorintageeli 100ml/35€

https://www.lymisan.fi/p/wellmaxx-hyaluron-uudistava-rakeellinen-kuorintageeli-100ml/


- Dr. Belter Intensa Rauhoittava kasvonaamio 75ml/39€

https://www.lymisan.fi/p/dr-belter-intensa-rauhoittava-kasvonaamio-75ml/


- Peclavus Podocare Kehäkukkavoide jaloille 100ml/23€

https://www.lymisan.fi/p/peclavus-kehakukkavoide-jaloille/


- Peclavus Wellness Eteerinen sitruunaöljy 10ml/17€

https://www.lymisan.fi/p/peclavus-wellness-eteerinen-oljy-sitruuna-10ml/

Tämä blogikirjoitus on omistettu kiitoksella rakkaille innostajilleni: kälylleni Minnalle ja ystävälleni Outille!

-Netta Saarinen-