Tekstin on laatinut SKY-Kosmetologi ja Kosmetiikkaneuvoja Netta Saarinen

Meikkaus

Toimivia meikkityylejä on yhtä monta kuin ihmisiäkin. Meikkauksen tarkoitus olisi olla hauskaa ja iloa tuottavaa, siihen ei kannata suhtautua liian vakavasti. 

Itsensä ehostaminen ja meikkaus kannattaa aina tehdä vain itseään varten. Tärkeintä olisi, että siitä tulisi hyvä ja iloinen mieli ja oma olo olisi huoliteltu. Meikkaukseen ei todellakaan tarvitse käyttää paljoa aikaa. Varsinkaan arkiaamuina siihen ei halua tai edes pysty käyttämään kovin montaa minuuttia. Ei ole olemassa ainoita ja oikeita tapoja tai tyylejä meikata. Yhdellä ja samalla meikkaustyylillä voi mennä arjesta juhliin, jos niin haluaa. Toiset pitävät luonnollisesta ja raikkaasta lookista, toiset vannovat vahvan ja näyttävän meikin nimeen. Jokainen saa valita, mitä kasvojensa piirteitä haluaa meikillään korostaa: huulia, silmiä, kulmia tai korkeita poskipäitä. Meikkaus olisi hyvä nähdä enemmän elämän luksuksena kuin pakollisena rutiinina. 

Eri meikkituotteilla on eri tehtävänsä ja paikkansa kasvojen iholla. Rajoja saa kuitenkin rikkoa ja uusia käyttötapoja täytyy keksiä, poskipunaa voi käyttää luomivärinä ja huulipunaa poskipunana. Ripsivärillä voi tehdä rajaukset silmiin ja luomivärillä voi meikata kulmakarvat.

Meikkipohja

Etenkin iholle laitettu meikkipohja suojaa ihoa tehokkaasti ympäristön rasituksia vastaan. Ihoa rasittavia tekijöitä ovat mm. ilmansaasteet, vapaat happiradikaalit, pöly, lika ja bakteerit sekä vaihtuvat lämpötilat sisällä ja ulkona. Kun kasvoille on laitettu suojaava meikkipohja, se ei päästä ympäristön hyökkäyksiä suoraan iholle, vaan ne jäävät kiinni meikkiin. Voidaan ajatella, että meikki toimii loistavana suojamuurina kasvojen ihon ja ympäristön välillä.

Pohjustusvoiteet nimensä mukaisesti pohjustavat ihon valmiiksi meikkituotteita varten. Voiteita on paljon erilaisia eri ihoille. On olemassa kiiltoa hillitseviä, punaisuutta taittavia tai ihon hehkua lisääviä. Yhteistä pohjustustuotteilla on se, että niiden on tarkoitus auttaa meikkiä levittymään ja kestämään paremmin. Pohjustustuotteet lisätään kasvoille yleensä kosteuttavan tuotteen jälkeen. Pohjustustuotteita on myös olemassa suihkeina.

Peitevoiteet on tarkoitettu pienten ihoalueiden peittämiseen, kuten silmänympärysalueelle, epäpuhtauksille ja pienille punoittaville kohdille tai maksaläiskille. Peitevoidetta ei tarvitse käyttää paljoa, pienet määrät riittävät. Parhaimmat peitevoiteet arkikäyttööön ovat nestemäisiä, sillä ne levittyvät iholle hyvin eivätkä paakkuunnu. Tummalle silmänalusiholle sopivat hyvin peitevoiteet, joiden sävy taittaa hieman oranssiin. Punoittaville kohdille taas puolestaan sopivat peitevoiteet, joiden sävy taittaa hieman vihreään. Kannattaa aina huomioida oman ihon sävy valitessaan tuotteita ja ammattilaiselta kannattaa kysyä neuvoa, esim. kosmetiikkamyymälöissä.

Meikkivoiteilla saadaan iholle kaunis meikkipohja ja hyvä suoja ympäristön saasteita vastaan. Meikkivoiteet luovat iholle tasaisemman pinnan ja tasoittavat ihon sävyjä. Meikkivoiteita on tarjolla lukuisia erilaisia ja monen eri ihon tarpeisiin. Jokainen saa valita iholleen juuri sen sopivimman tuotteen, valittavana ovat mm. BB-voide (beauty balm, blemish balm), CC-voide (color correcting, color control), meikkivoiteita, meikkivoidepuuteria, meikkipuuteria, irtopuuteria, mineraalimeikkipuuteria ja sävyttävää päivävoidetta. 

Vinkkinä kerrottakoon, että jos haluaa iholleen vain hieman peittävyyttä ja mahdollisimman luonnollista ilmettä, niin kannattaa valita BB-voide, sävyttävä päivävoide tai meikkipuuteri. Jos taas kaipaa enemmän peittävyyttä ja ihon sävyn tasoitusta, on syytä valita CC-voide, meikkivoide, meikkivoidepuuteri tai mineraalimeikkipuuteri. Mitään näistä tuotteista ei ole tarkoitus laittaa iholle suuria määriä, pienet määrät riittävät peittävän ja luonnollisen lopputuloksen saavuttamiseen.      

Meikinkiinnittyssuihkeet ovat loistava apuväline kasvomeikin viimeistelyyn. Suihkeilla saa meikin kiinnittymään iholle paremmin, jolloin se kestää paremmin päivän kiireissä tai juhlahumussa. Suihke saa aikaan myös luonnollisemman efektin meikkiin, ettei siitä tule liian "kakkumainen tai nukkemainen". Jotkut suihkeet myös hillitsevät ihon kiiltelyä tai kosteuttavat kuivaa ihoa.

Aurinkopuuterilla saa luotua kasvoille luonnollisen näköistä hehkua ja ruskean lämmintä sävyä. Puuterin kanssa kannattaa säilyttää maltti ja lisätä sitä vain tiettyihin kohtiin kasvoja. Kevyet sipaisut poskiin, ohimoille, otsaan, leukaan ja nenään riittävät mainiosti. Tärkeintä on säilyttää luonnollinen ja hehkeä ilme.

Korostus- ja varjostusvärit ovat mainioita apureita kasvojen muotojen kanssa. Varjostusvärit ovat tummia ja niillä on tarkoitus varjostaa kasvoja niistä kohdista, joihin haluaa enemmän varjoa ja tummuutta tai peittävyyttä. Varjostusta voi laittaa otsaan hiusrajaan, ohimoille, poskiluun alle, leukapieliin, kaulaan ja nenänpieleen. Varjostusväriä kannattaa työstää iholla siveltimen kanssa, ettei se jämähdä iholle ja jää siihen tummaksi raidaksi. Tässäkin asiassa vähemmän on enemmän.

Korostusvärit ovat vaaleita ja helmiäisiä sekä hohtavia. Niillä on tarkoitus korostaa niitä kasvojen alueita, joihin haluaa enemmän hohdetta ja huomiota. Korostusta voi laittaa kulmaluulle, poskipäiden yläosaan poskipunan yläpuolelle, nenänvarteen, huulten yläpuolelle amorinkaareen ja silmän sisänurkkaan. Korostusvärit ovat monesti runsaspigmenttisiä, eli pieni määrä riittää.

Valokynää voi käyttää samantyylisesti kuin korostusväriä. Sitä ei kuitenkaan tule laittaa liikaa eikä varsinkaan suoraan silmäpussin päälle, sillä silloin se korostaa sitä peittävyyden sijaan. Valokynä ei ole varsinaisesti peitevoide vaan enemmänkin korostava ja ihon hehkua lisäävä tuote.

Poskipunalla saa nopeasti tervettä väriä ja hehkua kasvoille. Poskipuna piristää kasvojen yleisilmettä uskomattoman paljon. Poskipunan paikka löytyy poskiluun päältä ja sitä voi laittaa pelkästään niihin kohtiin tai tuoda lähemmäksi nenää, eli myös poskipäihin. Sävyjä on lukemattomasti erilaisia ja eri ihosävyille. Roosan ja persikan sävyt sopivat useimmille ihoille ja luovat kauniin, luonnollisen värin poskille. 

Silmämeikki

Silmät ovat kaunis kasvojen osa ja niitä on todella helppo korostaa. Yksinkertaiseen korostamiseen riittää ripsiväri. Jos haluaa luoda enemmän efektiä silmiin, voi käyttää koko arsenaalin ripsiväristä luomiväreihin ja rajauksiin.

Ripsivärillä saa nopeasti aikaan huolitellun ilmeen. Muitakin sävyjä kuin mustaa kannattaa kokeilla rohkeasti, kuten vaikka sinistä, vihreää, violettia tai burgundin punaista. Ripsiväri on hyvä levittää ripsiin edestakaisella, sahamaisella liikkeellä. Näin varmistetaan, että väri tarttuu paremmin myös ripsen tyviosaan ja levittyy tasaisesti ilman paakkuuntumista.  

Silmämeikin pohjustajan tarkoitus on auttaa luomiväriä kiinnittymään iholle paremmin sekä lisätä sen pysyvyyttä. Pohjustaja myös tasoittaa silmäluomen ihon sävyn epätasaisuuksia. Usein vielä suositellaan, että pohjustustuotteen päälle laitetaan kevyesti puuteri, mikä auttaa vielä enemmän meikkiä kiinnittymään ja pysymään iholle pidempään. 

Luomivärillä saa aikaan kauniin silmämeikin arkeen ja juhlaan. Luomivärejä on olemassa mm. jauhemaisia, puuterimaisia, nestemäisiä ja voidemaisia. Sävyjä on matasta helmiäiseen ja metallinhohtoon. Luomiväri ei ole mikään välttämättömyys meikkiä tehdessä ja sitä kannattaa laittaa vain, jos se tuntuu itsestä hyvältä. Luonnollisempaan silmämeikkiin sopivat hyvin vaaleat ja rusehtavat sekä persikkaiset sävyt. Vahvempaan meikkiin sopivat taas puolestaan tummat ja vahvat sekä värikkäät sävyt. 

Luomiväreillä voi leikitellä villistikin ja kannattaa kokeilla mitkä sävyt miellyttävät omaa silmää. Hyvä häivytys siveltimellä on tärkeintä luomivärin laitossa, ettei iholle jäisi terävää linjaa eri sävyjen välillä. Luomiväriä levitetään liikkuvalle luomelle ja häivytetään luomivakoon. Luomivärillä voi myös tehdä rajaukset silmän alapuolelle.  

Silmien rajausväreillä saa korostettua kauniisti silmän muotoa. On olemassa rajauskyniä, nestemäisiä värejä, vahamaisia sekä puuterimaisia värejä. Rajaukset voi tehdä silmän yläluomelle tai alaluomelle tai molempiin. Rajaukset voivat olla klassiset, kissamaiset, ohuet tai paksut. Mikäli haluaa käyttää nestemäisiä rajausvärejä, kannattaa olla vakaa käsi ja varmuus siitä mitä on tekemässä. Silmien rajauksessa kannattaa myös leikitellä eri sävyillä. Musta on ajaton sävy joka sopii arkeen ja juhlaan, mutta välillä voisi ilmettään piristää sähkönsinisellä, pinkillä tai luumunsävyllä.

Kulmakarvat

Kulmakarvat kehystävät kasvot, joten niillä on tärkeä rooli yleisilmeessä. Mikäli kulmakarvat ovat luonnostaan hyvin vaaleat, niihin voi laittaa väriä jotta ne erottuvat kauniina. Mikäli omistaa luonnostaan tummat kulmat, voi riittää että ne harjaa ja kiinnittää värittömällä kulmageelillä. 

Kulmavärejä on paljon erilaisia ja eri muodoissa. On olemassa kulmakyniä, vahamaisia tai voidemaisia kulmavärejä sekä nestemäisiä kulmavärejä. Rusehtavan eri sävyt luovat luonnollisen ja kauniin värin kulmiin. Kulmien väriä valittaessa kannattaa kiinnittää huomio hiustensävyyn. Mikäli hiusten sävy on tumma, silloin voivat kulmatkin ovat tummemmat. Jos taas hiukset ovat vaaleat, kannattaa kulmienkin sävyn olla vaaleampi ja luonnollisempi. Kulmienkin sävyttämisessä toimii parhaiten ajatus vähemmän on enemmän. Liian tummista kulmista voi saada aikaan äkäisen ja jyrkän ilmeen. Kulmavärin laitto on hyvä aloittaa kulman korkeimmasta kohdasta ja edetä pienin vedoin ja karvansuuntaisesti. Jos väriä menee kulmakarvan rajan ulkopuolelle, sen voi häivyttää pois esim. peitevärillä.

Huulimeikki

Huulipuna on klassinen kauneudenhoitotuote ja monen naisen luottoystävä. Huulipunalla saa loihdittua herkullisen näköiset ja kauniit huulet.

On olemassa perinteisiä puikkohuulipunia ja nestemäisiä sekä voidemaisia. Löytyy mattasävyjä, kiiltäviä, helmiäisiä sekä metallinhohtoisia. Huulipuna on klassinen meikkituote ja sillä saa aikaan aivan uskomattoman ihanan vaikutuksen koko kasvoille. Jos haluaa meikissään korostaa huulia, se on helppoa. 

Kestävän huulimeikin salaisuus piilee hyvässä pohjustuksessa. On olemassa erikseen huulimeikin pohjustustuotteita, mutta sen voi tehdä itsekin kun tietää muutaman niksin. Ensinnäkin huulet kannattaa kuoria ja kosteuttaa säännöllisesti, jos käyttää huulimeikkiä. Hyvin hoidettu ja sileä huulten iho ottaa meikin vastaan paremmin ja lopputulos on kauniimman näköinen. 

Huulimeikki on hyvä aloittaa huulten kosteuttamisella ja siihen sopii parhaiten silmänympärysvoide. Tämä sen vuoksi, että huulten iho on samankaltaista kuin silmänympärysiho: ohutta ja herkkää. Silmänympärysvoide imeytyy nopeasti huulten iholle, jonka jälkeen huulet voi pohjustaa meikki-tai peitevoiteella ja kevyellä puuterilla. 

Seuraavaksi huulet rajataan huultenrajauskynällä. Aluksi rajataan ylä- ja alapuolelta ja lopuksi väritetään koko huulten iho kynällä. Sitten on aika laittaa itse huulipuna joko suoraan puikosta tai applikaattorin avulla. Kun puna on levitetty huulille, kannattaa laittaa puhdas paperinpala huulten väliin ja painaa huulia kevyesti siihen. Tällä tavalla ylimääräinen väri saadaan pois, eikä sitä takerru niin helposti hampaisiin. 

Vinkkinä kerrottakoon, että monesti nestemäiset mattahuulipunat ovat kestävä valinta esim. juhliin.

Huulikiilto on sopiva valinta, jos haluaa huulilleen luonnollisen ja kiiltävämmän sävyn. Huulikiiltoja on lukuisia erilaisia ja sävyjä samaten. Huulikiiltoa voi myös laittaa huulipunan päälle, mikäli haluaa täyteläistä ja mehukasta vaikutelmaa. Myös huulikiillon alle kannattaa tehdä pohjustustyö hyvin, niin se lisää kiillon pysyvyyttä.   

Huultenrajauskynä on ehdoton väline onnistuneen huulimeikin saavuttamiseksi. Kynällä rajataan sekä huulten ylä- että alapuoli ja väritetään myös koko huulten iho. Kaikilla on huulissan ns. ykkös ja kakkosrajat. Ykkösrajat ovat ne tummemmat, eli mitkä ovat selkeästi huulten ihon väriset rajat. Kakkosrajat ovat ne vaaleammat, eli ne mitkä ovat heti ykkösrajojen vieressä ylä- ja alapuolella. 

Jos haluaa huuliinsa enemmän kokoa ja näyttävyyttä, kannattaa rajaukset tehdä kakkosrajaan. Jos huulet ovat esim. ylhäältä kapeammat ja alhaalta paksummat, voi ylärajan värittää kakkosrajaan ja alarajan ykkösrajaan. Rajauskynällä kannattaa tehdä lyhyitä vetoja, niin se on helpompi hallita. Rajauskynän ei tarvitse olla välttämättä samansävyinen huulipunan kanssa. Tässäkin asiassa rajoja voi rikkoa ja voi itse kokeilla erilaisia väri- ja sävy-yhdistelmiä. 

Meikkivälineet

Meikkivälineiden on hyvä olla toimivat, sillä ne helpottavat meikin laittamista paljon. Oikeilla välineillä voi saada aikaan kauniin ja luonnollisen lopputuloksen. Jotta välineet toimivat hyvin, ne täytyy huoltaa säännöllisesti.

Siveltimet ja muut välineet pestävä säännöllisin väliajoin (kerran kuukaudessa), sillä ne keräävät pölyä ja bakteereja nopeasti. Paras tapa meikkisiveltimien puhdistukseen on pestä ne lämpimällä vedellä ja Marseille-saippualla. Ne yhdessä irrottavat meikit ja liat tehokkaasti ja samalla hellävaraisesti. Marseille-saippua hoitaa siveltimien materiaalia, se ei kuluta niitä liikaa. Silikoninen Egg-brush on hyvä apuri etenkin siveltimien pesussa, sillä sen uriin voi kevyesti hieroa meikkijäämiä siveltimistä. Mikäli meikkivälineenä on Beautyblender, eli pisaranmuotoinen meikkisieni, sen voi pestä lämpimällä vedellä ja astianpesuaineella tai shampoolla. 

Markkinoilla on olemassa myös paljon erilaisia puhdistustuotteita meikkivälineille ja saa vapaasti valita mitä haluaa käyttää. Välineiden pesun jälkeen niiden on tärkeää antaa kuivua rauhassa vaakatasossa puhtaan pyyhkeen päällä. Kun välineitä huoltaa säännöllisesti, ne kestävät pidempään ja iho kiittää. On tärkeää muistaa, että meikkivälineet ovat henkilökohtaisia, joten niitä ei kannata lainailla kaverille.  

Siveltimet ja pisaranmuotoiset meikkisienet ovat parhaimpia meikkausvälineitä, sillä niillä saa siistiä ja luonnollista jälkeä. On hyvä hankkia omat siveltimet eri meikkituotteille, koska sillä on väliä millaisella siveltimellä mitäkin tuotetta laittaa. Esimerkiksi puuterisiveltimet ovat isoja, poskipunasiveltimet ovat pienempiä ja napakampia, varjostussiveltimet ovat tarkkaan muotoiltuja ja napakoita, korostussiveltimet ovat viuhkamaisia ja kevyempiä ja kabukisiveltimet ovat viistoja ja tarkoitettu meikkituotteen tarkempaan käsittelyyn. 

Luomivärille on olemassa erikseen häivytyssiveltimet, joilla väri häivyttyy luomivakoon kauniisti. Välineiisin kannattaa hieman satsata, sillä oikein huollettuina ne kestävät ja palvelevat pitkään. 

Tärkeitä vinkkejä meikkaukseen

Hyvä ohje kaikkeen meikkaukseen: "Vähemmän on enemmän." Jos kokee yhtään epävarmuutta tuotteiden käytöstä tai sopivuudesta, kannattaa laittaa pieniä määriä kerrallaan. Oikeat tekniikat löytyvät toistojen kautta. 

Hygienia

Ennen mitään meikkauksen aloittamista, huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Likaisien käsien kautta on mahdollista siirtää monia haitallisia bakteereja kasvojen iholle. Mikäli käsienpesumahdollisuutta ei jostain syystä ole aina saatavilla, kannattaa käsiin hieroa desinfiointiainetta. Tässäkin asiassa puhtaus on puoli ruokaa.

Määrät

Yksi tärkeimmistä vinkeistä on, että laitettaessa meikkituotetta siveltimeen, kuten esim. poskipunaa, sivellintä täytyy kopauttaa vaikka kättä vasten, jotta ylimääräinen väri lähtee pois. Muuten voi käydä niin, että poskille laittaa vahingossa vahvat vauhtiraidat. Tämä sama vinkki pätee kaikkiin puuterimaisiin ja jauhemaisiin meikkeihin. 

Säilyvyys

Meikit eivät säily ikuisesti. Kaikissa kosmetiikkatuotteissa on tuotteen kyljessä tai pohjassa monesti tiimalasin kuva ja numeroita tai avatun kannen kuva ja numeroita, kuten esim. 6m. Tämä tarkoittaa, että tuotteen avaamisen jälkeen se säilyy kuusi kuukautta käyttökelpoisena. Kaikesta kosmetiikasta on parhain hyöty, kun päiväykset ovat voimassa ja tuote on kunnossa. 

Sävyn valinta

Moni voi kokea tuskaa oikean meikkivoiteen sävyn valinnassa, koska sävyjä on lukuisia erilaisia monen eri ihon tarpeisiin. Monesti sanotaan, että kokeilemalla tuotetta kaulan alueelle näkee, sopiiko se hyvin oman ihon sävyn kanssa. Tämä toimii joillekin ja taas toisille ei. Tuotteen valinnassa kannattaa käyttää, varsinkin kosmetiikkaliikkeessä, ammattilaisen apua. Jos apua ei ole saatavilla, kannattaa tuotetta laittaa hieman vaikka leukalinjaan ja katsoa miten se sointuu omaan ihoon. 

On myös hyvä muistaa, että eri meikkivoiteita voi sekoittaa keskenään. Voi laittaa vaaleampaa ja tummempaa yhteen ja kokeilla, tulisiko niiden yhdistelmästä omalle iholle toimiva ratkaisu. Kaikessa pohjameikissä tulee pitää mielessä, että häivyttää rajat huolellisesti, ettei esim. kasvojen ja kaulan väliin jää selkeää viirua. Huoliteltu lopputulos on kaunista katsottavaa. 

Kaikkien muiden meikkituotteiden sävyjen valinnassa kannattaa kuunnella sisäistä ääntään ja valita ne, mitkä miellyttävät eniten. Jos haluaa huulilleen sinistä huuliväriä, niin silloin laitetaan sitä sinistä. On kuitenkin olemassa sävyjä, jotka sopivat lähes kaikille ja ovat varmoja valintoja. Roosan ja persikan sävyt huulimeikissä, luomiväreissä ja poskipunissa ovat kauniita, luonnollisia sävyjä, jotka sopivat varmasti jokaiselle. 

Kulmakarvoihin voi laittaa luonnollisen ruskean ja ruskeanharmaan sävyjä. Ripsiin puolestaan sopii ruskea ja musta. Kannattaa myös kiinnittää huomio omien vaatteiden ja asusteiden sävyyn, haluaako että meikki on samassa linjassa niiden kanssa vai haluaako tehdä selkeän eron niiden asioiden välillä? Pelikenttä on vapaa ja näissä asioissa saa irrotella, hullutella ja pitää hauskaa! 

Jos haluaa ripsivärin näyttävän erityisen hyvältä ja avaavan katsetta, kannattaa käyttää ripsientaivutinta ennen värin levittämistä. Taivuttajilla saa ripset ihanaan, ylöspäin taipuvaan asentoon ja mascara näyttää niissä todella hyvältä. 

Meikin korjaus

Mikäli iho kiiltelee runsaasti päivän mittaan, kannattaa hankkia puuteriliinoja, joilla ylimääräisen rasvan saa imettyä pois iholta, ilman että meikki kärsii. Sen jälkeen voi lisätä hieman puuteria ja kiinnityssuihketta tai ihoa raikastavaa suihketta. 

Mukana kannattaa aina pitää pumpulipuikkoja, pikkupeili, puuteria ja huulimeikki sekä rajauskynä. Näillä välineillä saa korjattua meikkiä helposti ja nopeasti. Jos rajauskynän sävy sointuu kulmakarvojen sävyyn, samalla kynällä voi myös korjata niiden muotoa.

Tärkeintä

Tärkein vinkki kaikista kuitenkin on, että välineet tulee pitää kunnossa ja puhtaina ja että ei käytä vanhentuneita meikkituotteita. Ihon hoitaminen, huolellinen puhdistus ja kosteutus ovat avainasemassa kauniin meikin onnistumisessa.      

7 tuotteen pikameikki arkeen ja juhlaan

Kauniin ja luonnollisen meikin tekoon ei tarvitse käyttää paljoa aikaa. Käyttämällä oikeita tuotteita oikealla tavalla, saa ilmeensä kirkastumaan ja poskensa hehkumaan aivan uudella tavalla. 

Tarvikkeet: meikkivoide, peitevoide, puuteri/meikin kiinnityssuihke, poskipuna, kulmaväri, ripsiväri haluttaessa, huulipuna/huulikiilto tai sävyttävä huulivoide.

Laita meikkituotteet aina puhtaalle ja kosteutetulle kasvojen iholle. Levitä aluksi meikkivoide kasvoille ja kaulalle, tasaisin tulos syntyy jos käyttää kosteaa pisaranmuotoista meikkisientä, jolla taputtelee tuotteen iholle. Seuraavaksi laita peitevoidetta silmien alle ja haluamaasi peitettäviin kohtiin. Voit sipaista kevyesti irtopuuteria isolla siveltimellä otsaan, poskille ja leukaan sekä nenään. Sitten on poskipunan vuoro, jota voit laittaa poskiluun päälle korkeimpaan kohtaan tuomaan tervettä väriä kasvoille. 

Seuraavaksi voi laittaa kulmaväriä, mikäli ne ovat luonnostaan vaaleat. Jos kulmissa on riittävästi sävyä luonnostaan, riittää kun ne harjaa siistiksi. Lopuksi voit kiinnittää meikin erillisellä meikinkiinnityssuhkeella. Silmiin voi laittaa halutessaan ripsiväriä. Huuliin kannattaa laittaa vähintään sävyttävää huulivoidetta, sillä huulet ovat kauniit, kun niissä on hieman sävyä. 

Jos haluaa tehdä nopean huulimeikin, kannattaa huulet kosteuttaa ensin silmänympärysvoiteella, sitten pohjustaa ne meikki- tai peitevoiteella, rajata ne ja lopuksi levittää kiilto tai puna. Tadaa, pikameikki on valmis ja olo huoliteltu!  

"Elegance is when the inside is as beautiful as the outside."

-Coco Chanel-