Tekstin on laatinut SKY-Kosmetologi ja Kosmetiikkaneuvoja Netta Saarinen

Silmänympärysiho

Iho on elimistömme suurin elin ja se ansaitsee sille kuuluvan hyvän hoidon. Iho nauttii puhtaudesta ja kosteudesta. Ihon huolellinen kosteuttaminen päivittäin auttaa sitä ylläpitämään omia luonnollisia toimintoja sekä parantamaan vastustuskykyä. Huolellinen ihon kosteuttaminen auttaa ihoa jaksamaan paremmin.

Puhdistus ja hoito

Silmänympärysiho on ohut ja herkkä ja sitä tulisi hoitaa erityisellä hellyydellä. Tärkeintä on huolellinen puhdistus ja kosteutus aamuin illoin. Silmänympärysiholle tulisi aina käyttää vain sille suunniteltuja tuotteita. Mikäli käyttää silmämeikkiä, voi sen puhdistaa erillisellä silmämeikinpuhdistustuotteella tai hoitavalla öljymäisellä putsarilla. Silmien aluetta ei tulisi koskaan hangata voimalla, vaan hellästi painellen ja pyyhkien. Aamuisin silmät voi huuhtaista viileällä vedellä, jos haluaa "herättää" itsensä kunnolla yön jälkeen.  

Kosteutus

Kosteutukseen on hyvä valita laadukkaita silmänympärysvoiteita, joissa on paljon kosteuttavia ainesosia, kuten esim. hyaluronhappoa. Silmänympärysvoidetta tulee laittaa aamuin illoin. Silmänympärysalueelle on myös saatavilla omia naamioita, joita voi käyttää 1-2 kertaa viikossa vaikka kasvonaamion yhteydessä. Myös seerumeita on olemassa herkälle silmänympärysiholle ja niitä voi käyttää halutessaa voiteen alla. Kuorintaa tai kovin voimakasta käsittelyä kotioloissa ei suositella silmänympärysiholle. Tärkeintä on säännöllinen kosteutus. 

Mikäli silmänympärysiho tai silmänalusiho on tummaa, voi siihen käyttää tuotteita, joissa on kofeiinia. Kofeiini vilkastuttaa ihon aineenvaihduntaa ja voi parantaa ihon ulkonäköä. Tärkempiä asioita silmänympäsyihon hoidossa ovat kuitenkin säännöllinen puhdistus ja kosteutus, runsas vedenjuonti, tasapainoiset elämäntavat, ulkona liikkuminen ja riittävät yöunet. Mikäli silmäpussit vaivaavat, kannattaa tarkistaa oma nukkuma-asento ja tyyny. Myös myöhään illalla nautittu suolainen ruoka ja alkoholi sekä vähäiset yöunet lisäävät silmäpussien syntymistä.